Motoren bouwen met een draaibank

Motoren bouwen met een draaibank

Wie: Johan Brem uit HoogstedeForest
Organisatie: KZ Zwolle als R&D engineer. Ik ben hier ontwikkelaar/tekenaar voor appendages welke gebruikt worden in de  gas en water infrastructuur.

Wankelmotoren bouwen met een DRO

Mijn hobby is het ontwerpen van toebehoren voor motoren. Mijn passie ligt vooral bij wankelmotoren, waaronder de Norton race wankelmotor (bekijk afbeelding). In mijn werkplaats staan diverse machines zoals een freesbank, kolomboormachine en een draaibank welke is voorzien van een DRO van Trabiss International. Op de draaibank heb ik al diverse malen gemak gehad van deze DRO. Onder andere voor het draaien van een excenteras (bekijk afbeelding) voor een wankelmotor die ik aan het ontwikkelen ben.

 

Diverse tekeningen voor een wankelmotor heb ik al gemaakt, zoals motordelen en de versnellingsbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ForestOok heb ik voor diverse andere motoren onderdelen gebouwd zoals de Aprillia RS250 droge koppeling en kroonplaat (bekijk afbeelding).

Vragen?

Heb je dezelfde hobby? Of heb je onderdelen nodig voor een motor? Stuur een mail naar info@trabiss-int.com voor mijn contactgegevens.

3 antwoorden
  1. Arie v.Bodegraven
    Arie v.Bodegraven zegt:

    ik ben ook hobbymatig een motor aan het bouwen n.l. 1/4 schaal 9 cilinder rotatiestermotor. ik maak ook hierbij gebruik van een DRO van de fa. Trabiss op mijn draai en freesmachine, zonder deze voorziening zou dit een stuk lastiger zijn

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *